pondělí 14. listopadu 2016

Tassimo Caddy kávovar Bosh - recenze


 Opět se na mě obrátili s žádostí o otestování a sepsání recenze na malý spotřebič. Tentokrát jsem dostala designově krásný kávovar firmy Bosh Tassimo Caddy na kapsle.




Kávovar nezabere příliš místa, což je jeho pozitivum. K podložce se přichytne gumovými přísavkami, takže po povrchu neklouže.

Jeho ovládání je velice jednoduché a zvládnou to bez problému i děti. Naši kluci si hned vyzkoušeli udělat horkou čokoládu, kterou si připravili do skleněných hrnků, které jsou uzpůsobeny k držení horkého nápoje tak, že je oddělena vnitřní část hrnku s nápojem od vnější strany. Meziprostor je dutý a i opticky to vypadá velmi hezky.


Součástí balení kávovaru jsou i dva držáky na kapsle, do kterých se vejde dohromady 32 kapslí. Držáky se jednoduše přichytí po obvodu do závěsného systému. Můžete dokonce použít až 8 držáků, tzn. 128 kapslí. Já jsem dostala k ochutnání kapsle s horkou čokoládou, cappuccinem, klasickou černou kávou a ranní kávou. Každá z kapslí má na víčku kód, podle kterého kávovar zvolí přípravu nápoje.

Podstava pro šálky má děrovanou odkapávací mřížku, je snímatelná a výškově nastavitelná podle výšky hrnku. Jde zvednout o dvě " patra " , což je taky výborná věc.


Tak a teď k jednoduchému ovládání .  Po levé straně kávovaru je lehce odnímatelná nádobka na vodu. Naplníme ji teda vodou do požadovaného objemu, je tam vyznačena max. hladina. Kávovar po pravé straně dole zapneme spínačem/ vypínačem. Rozsvítí se nám žlutě kontrolka s obrázkem hrnku pod velkým tlačítkem Start/Stop. Vybereme si jednu z kapslí. Z kapslí se nesmí nic odstraňovat ! Při vkládání kapsle musí být kávovar již zapnutý, aby mohl načíst kód. Kapsli pokládáme dnem vzhůru do držáku k tomu určeného a zaklapneme. Hrnek postavíme na podstavu .a zapneme program. Po ukončení programu hrnek s nápojem odebereme, otevřeme držák kapslí a prázdnou kapsli vyhodíme .


Vedle první kontrolky s hrnkem jsou ještě dvě další . Druhá se rozsvítí v případě, že dojde voda v nádržce a třetí, když je potřeba kávovar odvápnit.

Tak a to je z mojí recenze všechno ... ještě vlastně pochvala vyzkoušených 4 druhů kapslí, všechny nám moc chutnaly a vytvořily i krásnou pěnu ;-) 







6 komentářů:

  1. Už dlouho po tomto kávovaru pokukuju a stále se nemohu rozhodnout. Díky za tuto recenzi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máte rádi rozpustnou kávu, klidně bych ho doporučila. Moc se mi líbí i designově a manipulace se vším opravdu velmi jednoduchá. Hezký večer , Andrea

      Vymazat
  2. Andrejko přeji hezký den, chtěla bych si kávovar koupit, hlavně kvůli cappuccinu, bylo i to dobré? Děkuji - mysulka, Lenka z Top receptů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni ahoj. Cappuccino kvůli tobě vyzkouším ještě jednou, to první vypil manžel a tomu chutnalo. Dám ti vědět, jak chutnalo mně, já jsem totiž na kafe větší chuťový kritik :-D

      Vymazat
  3. My jsme chtěli domů dva druhy kávovarů. Buďto kávovary pákové nebo profi kávovary . Nakonec jsme, co se ceny týče, zabrousili spíše do levnějších hladin a koupili si pákový kávovar, který nebyl úplně profesionální...

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky. Máte prosím někdo zkušenosti s tímto kávovarem ?

    OdpovědětVymazat