pondělí 21. listopadu 2016

Odšťavňovač Tefal Infiny Juice - recenze


Pokud sledujete moje stránky, už jste si mohli všimnout, že spolupracuji s firmou Tefal, pro kterou testuji jejich nové spotřebiče a pomocníky do kuchyně. Zrovna jsem vyzkoušela nový šnekový odšťavňovač a musím napsat, že je opravdu skvělý. Trošku vám ho představím ;-)


Tento odšťavňovač pracuje oproti jiným podobným spotřebičům na úplně jiné bázi. Není odstředivý a díky šnekovému lisovacímu šroubu a nízkou rychlostí otáček ( 60ot./min.) je zajištěno, že se šťáva nezahřívá, neoxiduje, netvoří pěnu a díky tomu chutná lépe. Zachová si tak mnohem více živin, antioxidantů a vitamínů. Můžete odšťavňovat ovoce, zeleninu a dokonce i listovou.


Pokud to mohu porovnat s mým dosavadním odšťavňovačem jiné značky, který mám doma, je tento mnohem tišší a ve všech ohledech lepší. Ze stejného množství ovoce a zeleniny vyprodukuje více šťávy než ten můj.


Na fotce vidíte všechny jeho díly a příslušenství. Jeho sestavení je velice jednoduché, jen je potřeba všechno dobře " docvaknout ", aby se přístroj spustil.

Součástí balení jsou dva nerezové filtry, jeden velmi jemný na šťávy a druhý s většími otvory na dřeň. Dvě vysoké nádoby slouží k zachycení šťávy a zbylého odpadu. Levý výstup slouží k odstraňování zbytků a z pravého vytéká šťáva. Nezapomeňte dát nádoby pod oba výstupy ! Proti odkapávání v balení naleznete i gumovou záslepku výstupu. Pokud chcete zbytky použít třeba na přesnídávku, do jogurtu či vmíchat zpět do šťávy, doporučují ovoce oloupat. Jinak samozřejmě nemusíte, ani odtraňovat jadřince, jen tvrdé pecky třeba z broskví, meruněk apod.


Spotřebič se dá lehce omývat, jeho součásti jsou buď z kvalitního plastu nebo nerezu, takže je můžete i s klidem vložit do myčky. Pokud byste měli filtry silně znečištěné, třeba nějakým vláknitým ovocem, poslouží vám k odstranění nečistot přiložený kartáček.
Tak v kostce asi všechno. Musím říct, že mne tento odšťavňovač mile překvapil ;-)



Žádné komentáře:

Okomentovat