čtvrtek 23. června 2016

Přírodně pečené plněné papriky


Tak jsem si myslela, že ani recept nebudu přidávat, protože to je takový recept, který podle mě musí každý znát, ale spousta z vás ho chtěla, tak jsem tu s ním ;-) Takto pečené papriky s brambory jako přílohou jsou u nás ve velké oblibě. Používám na ně čerstvou nebo sušenou saturejku. A nejen do nich, ale skoro do všech mletých mas. Má úžasnou chuť a výborně se hodí i do pokrmů s rajčaty. Pokud ji máte, určitě ji tam přidejte.




Na přípravu budete potřebovat:

4 bílé papriky ( kupte nějaké velké a pěkně " baňaté " )
750g mletého masa ( já na toto jídlo používám raději pěkné vepřové )
2 větší cibule
koření na mletá masa, čubrica ( nemusí být ) a sladká paprika
čerstvá nebo sušená saturejka
olej
sůl


Postup přípravy receptu:

Mleté maso osolíme a smícháme s kořením, posekanou saturejkou a jednou najemno nakrájenou cibulí. Papriky podélně rozpůlíme, stopky tam necháme, aby nám náplň nepadala ven a odstraníme semena a bílá žebra.
Druhou cibuli orestujeme v pekáčku na oleji nebo másle. Pokud budete používat zapékací misku, která není vhodná na sporák, orestujte si cibuli na pánvi. Půlky paprik naplníme směsí, je lepší si jí udělat trochu víc a zbytek se potom naklade do pekáčku mezi. Papriky poklademe na cibuli a mezi ně dáme zbytek směsi. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby na 220C. Po půlhodině odkryjeme a ještě chvilku dopékáme.
Papriky půlím ze dvou důvodů. Zaprvé se maso pěkně opeče, nežli v naplněných celých paprikách a za druhé maso pouší šťávu k cibuli a vznikne výborný sosík . Hlavně, prosím, k masu nepřidávejte rýži, jak je někdo zvyklý do plněných paprik dávat, sem opravdu ne ! ;-)






1 komentář: