středa 13. dubna 2016

Bramborová polévka s parmazánem


Dnešní polévka je na jednu stranu velmi jemná a na druhou chuťově výraznější po parmazánu. Já jsem ji zahušťovala trochou mouky, ale můžete ji i z části rozmixovat a tím se zahustí.




Na přípravu budete potřebovat:

cibuli
pár plátků slaniny ( lze vynechat )
cca 10cm pórku
6 brambor
dvě hrsti špenátu ( já jsem použila mangold, ale ne každý ho sežene nebo pěstuje )
hrst medvědího česneku ( můžete nahradit stroužkem česneku )
100 ml smetany na vaření
1,5l vývaru
3PL nastrouhaného parmazánu
1PL hladké mouky
máslo
sůl
pár lístků tymiánu

Postup přípravy receptu:

Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, k tomu po chvíli přidáme pokrájený pórek, orestujeme, zasypeme moukou, promícháme a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme a vhodíme na kostky nakrájené brambory. Necháme vařit 10 minut, poté přidáme špenát a za dalších 5 minut i medvědí česnek. Přilijeme smetanu a parmazán necháme v polévce rozpustit. Podle potřeby dochutíme. Podáváme s pár lístky tymiánu.




Žádné komentáře:

Okomentovat