čtvrtek 31. března 2016

Vejce plněná wasabi krémem


Už jste vyčerpali všechnu inspiraci, jak naložit s vejci natvrdo? Mě dneska napadlo naplnit je žloutkovým krémem, do které jsem přidala milované wasabi. A můžu vám říct, že to fakt chutná skvěle. Tři ingredience a je hotovo. Teda s pažitkou a solí pět, ale stejně ... je to hlavně rychle. Můžete to použít nejen na plnění vajec, ale i jako pomazánku ;-)




Na přípravu budete potřebovat: 
( dnes nebudu uvádět gramáže ani lžičky a lžíce. Všeho přidejte podle počtu vajec a jak rádi ostré po wasabi )

vejce natvrdo
čerstvý smetanový sýr
wasabi
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu:

Oloupaná vejce rozpůlíme, vyjmeme žloutky, které přendáme do misky. Spolu s čerstvým sýrem a wasabi rozmělníme na hladký krém, do kterého vmícháme najemno posekanou pažitku a dochutíme solí. Jamky po žloutcích vyplníme krémem a posypeme ještě troškou pažitky.




2 komentáře:

  1. Mňam.. Něco podobného dělávám a je to moc dobré :))

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. To je výborný nápad, vyzkouším. Jindra

    OdpovědětVymazat