úterý 9. února 2016

Zeleninová omáčka na paprice


Je to kuře na paprice nebo není? No tak trochu ;-) Omáčka je plná zeleniny, jen rozmixovaná, jinak nezahušťovaná, takže vlastně zdravá. Zkuste, je moc dobrá a to jak ke kuřecímu, krůtímu tak i třeba k vepřové pleci . Inspirovala jsem se ve starém vydání časopisu Nejlepší recepty od Katky.


Na přípravu budete potřebovat:

500g masa ( kuřecí vepřové nebo krůtí ) ... mohou být plátky nebo kostky, jak chcete
1 cibule
1 mrkev
kousek celeru
1 červená paprika
1 bílá špičatá paprika
1/2 cukety
1 stroužek česneku
1 zakysaná smetana
2PL sladké červené papriky
olej
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Nejprve na oleji orestujeme osolené a opepřené maso. Vyjmeme a do hrnce nasypeme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, kromě česneku, ten přidáme až ke konci restování. Pozvolna restujeme a mícháme asi 5 minut. Přidáme ten česnek, posekaný a vložíme zpět maso. Vše zaprášíme paprikou, rychle promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem cca 2cm nad směs. Přiklopené dusíme na mírném ohni doměkka. Podle potřeby podléváme. Maso opět vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Kdo chce, může část zeleniny dát stranou a vrátit až po rozmixování zbytku. Vmícháme kysanou smetanu pokojové teploty, dobré je v ní nejprve rozmíchat pár lžic horké omáčky, aby se nám nesrazila. Dochutíme, vrátíme prohřát maso a podáváme s knedlíkem nebo jsou k omáčce dobré i brambory či těstoviny.




4 komentáře:

  1. Omáčky sice nejím, ale tahle vypadá super :) už jenom z důvodu, že to nemá smetanový základ- ta by mi mohla chutnat.
    cara-carob-cooking.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak smetana tam je, ovšem zakysaná ;-)

      Vymazat
    2. .... a tá zakysaná smotana je čo ??? :-))))))

      Vymazat
    3. Vy neznáte zakysanou smetanu? Tak co třeba Crème fraîche či creme fresh? ;-)

      Vymazat