středa 17. června 2015

Rajčatový salát s hermelínem a vejcem


Klasický rajčatový salát jen s cibulí a majonézou dělám v létě, kdy mám spoustu chutných rajčat ze zahrady, poměrně často. Vychlazený nemá chybu. Dnes jsem do něj přidala ještě pár ingrediencí, které ho povýšily ještě výš.



Na přípravu budete potřebovat:

6 rajčat
1 hermelín
1 vejce natvrdo
1 cibule
zelená nať jarní cibulky
čerstvá bazalka
1-2PL majonézy
pepř a sůl
já ještě přidávám trochu koření Salát pikant od Antonína


Postup přípravy receptu:

Nejprve nakrájíme na osminky rajčata, vložíme je do cedníku a posolíme. Necháme vykapat asi půl hodiny přebytečnou vodu, občas s nimi trochu zatřeste. Pokud jsou rajčata hodně vodnatá, je lepší je nechat okapat, aby salát nebyl po vychlazení a uležení příliš řídký. Rajčata přendáme do misky, přihodíme posekané vejce a nakrájený hermelín, najemno nakrájenou cibuli , nať z jarní cibulky, bazalku, opepříme. Vše spojíme majonézou, promícháme zlehka a dochutíme. necháme důkladně vychladit v lednici.



Žádné komentáře:

Okomentovat