pondělí 6. dubna 2015

Velikonoční polévka s vařenými vejci


Tak už je to tady, kluci vykoledovali spoustu vajíček, tak se musí spotřebovat. Tahle polévka je rychle hotová a taková chuťově jarní. A pár vajíček ubyde :-)

Na přípravu budete potřebovat:

3 větší brambory
1 mrkev
1 menší cibule nebo kus pórku
1/2 kedlubnu
3 nebo 4 vejce natvrdo
kousek másla
špetka drceného kmínu
1l vývaru
petrželka, pažitka, libeček
sůl

Postup přípravy receptu:

Brambory a kedluben nakrájíme na kostičky, cibuli najemno a mrkev nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme mrkev a chvilku na mírném plameni restujeme, mrkev pustí krásně barvu. Pak přidáme brambory s kedlubnem, zalijeme vývarem, osolíme a okořeníme kmínem. Vaříme do změknutí. Nakonec vmícháme najemno posekaná vejce a prohřejeme.




Žádné komentáře:

Okomentovat