pondělí 27. dubna 2015

Salát s jahodami a balsamicem


Kdo by nemiloval jahody. Hlavně ty, které si můžeme utrhnout na zahradě, krásně červené, zralé, sladké a úžasně vonící. Jen tak samotné, se šlehačkou, nejde odolat :-)
Dneska ale jahody nebudou na sladko, nýbrž se salátem a balsamicem. Balsamico můžete také zahřát a na mírném ohni nechat odpařit a zredukovat, bude mnohem sladší . Balsamico a pepř nechá skvěle vyniknout chuť jahod. Pokud máte rádi kozí sýr, určitě do salátu přidejte, uvidíte, že si moc pochutnáte, i když se vám tato kombinace může zdát jakkoliv podivná :-) Pepř můžete zvolit i zelený, jak sušený, tak naložený a bude to taky super.



Na přípravu budete potřebovat:

listy salátu ( jakýkoliv včetně rukoly, polníčku, hlávkového ... )
baby špenát
jahody
čerstvě drcený pepř
ocet balsamico
olivový olej
( do zálivky můžete také přimíchat pomerančovou šťávu a trošku dijonské hořčice )
já jsem si k salátu ještě přidala baby mozzarellu ... nejsem zrovna milovníkem kozích sýrů :-)


Postup přípravy receptu :

Postup snad ani psát nemusím. Naranžujeme všechny listy na talíř či do misky, obložíme nakrájenými jahodami, vše zakápneme balsamicem, olivovým, olejem a posypeme čerstvě drceným pepřem.





1 komentář: