středa 21. ledna 2015

Zelňačka z uzených žebírek s křenem


Na přípravu budete potřebovat:

cca 1kg uzených žeber s kostmi 
3 vejce vařená natvrdo
strouhaný křen
1 kysaná smetana, 
250g kysaného zelí
sádlo + hladká mouka
2 bobkové listy
sůl a pepř 

Postup přípravy receptu:

Uzená žebírka uvaříme doměkka, obereme a nakrájíme maso na kousky. Do vývaru přidáme kysané zelí a vaříme. Připravíme světlou jíšku ze sádla a hladké mouky, a když je zelí poloměkké, zahustíme jíškou polévku, přilijeme smetanu rozmíchanou s trochou horké polévky a přisypeme křen. Provaříme ještě cca 10 minut. Osolíme,opepříme a nakonec přihodíme obrané maso a nasekaná vejce.  Dochutíme.
Já jsem měla málo masa, tak jsem přidala ještě klobásku .




3 komentáře:

  1. Vypadá lákavě,,Určitě vyzkouším..hezký večer..ilona

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes jsem polévku vařila k obědu. Je výborná!!! Děkuji...

    OdpovědětVymazat