středa 21. ledna 2015

Langoše


Na přípravu budete potřebovat:

Těsto:
500g hladké mouky
1 zakysaná smetana nebo bílý jogurt ( 250g )
1 kelímek ( od smetany ) vlažné vody
1 sáček sušeného droždí ( 7g)
2KL soli

Dále:
strouhaný tvrdý sýr. kečup, česnek, zakysaná smetana, sůl


Postup přípravy receptu.

Těsto vypracujeme z uvedených surovin a necháme hodinu a půl kynout. Můžeme nechat pracovat domácí pekárnu, kam nejprve nalijeme vodu, smetanu, pak nasypeme mouku, sůl a droždí. Zapneme na program Těsto a necháme program doběhnout.


Poté těsto propracujeme na pomoučeném vále, rozdělíme na porce a v rukách roztahujeme placku, kterou opatrně vložíme do většího množství rozpáleného oleje. V oleji obracíme a smažíme dozlatova. Přebytečný tuk odsajeme papírovými utěrkami.
Na potření si vždy rozmíchám kečup s rozmačkaným česnekem a nebo zakysanou smetanu s česnekem a špetkou soli. Posypeme bohatě sýrem.

Langoše si také můžeme připravit do zásoby do mrazáku a pak už jenom vytáhneme a dosmažíme. Nechávám je v oleji jenom lehce zatáhnout, aby vytvořili světlou " kůrku " a vyndám, tuk odsaju utěrkami a do mrazáku je proložím pečícím papírem .





2 komentáře:

  1. Výborné langoše :) Za posledni 2 mesice jsem dnes delala uz po treti, manzelovi i 4letemu synovi tak chutnaly, ze po mne chteli, abych je delala kazdy tyden :p To jsem odmitla, aby se jich neprejedli a syn se stejne kazdy vikend pta, kdyz uz zas budou ty langose :) Testo zadelavam v pekarne chleba, akorat davam trochu mene vody a trochu vic mouky, napoprvy bylo testo trochu lepkave...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, jsou návykové :-D Díky za zprávu a jsem moc ráda, že se u vás ujaly. Ona každá mouka jinak saje, takže to konzistence těsta se holt musí přizpůsobit.

      Vymazat