sobota 10. ledna 2015

Brambory na paprice


Na přípravu budete potřebovat:

5 větších brambor
2 klobásy
1 větší cibule
2-3 kyselé okurky
2 vejce natvrdo
1PL mleté sladké papriky
1 sladká nebo kysaná smetana (jak kdo má rád)
máslo
2PL hladké mouky 

Postup přípravy receptu:

Oškrábané brambory nakrájené na kostky dáme vařit do osolené vody. Mezitím na másle zpěníme cibuli, přidáme pokrájené klobásy a orestujeme, až pustí šťávu. Zaprášíme paprikou a hladkou moukou a promícháme. Zalijeme cca 200ml vývaru z brambor, rozmícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Vložíme pokrájené okurky, vejce a brambory a přilijeme smetanu. Provaříme ještě asi 5 minut a podle potřeby dochutíme. 




5 komentářů:

  1. Vyborneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Andrejko :) Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko díky za vyzkoušení, mám radost, že jste si pochutnali :-)

      Vymazat
  2. Varime taky, ale bez vajice, a rikame tomu bramborovy gulas.

    OdpovědětVymazat
  3. ale to je bramborový guláš , ne ? Děláme často , někdy i bez uzeniny - taky se dá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíte? Já osobně do bramborového guláše nedávám kyselé okurky, vařená vajíčka ani kysanou smetanu. Vy ano? Zkuste někdy takto, uvidíte, že chuť je jiná. Přeju hezký den, Andrea

      Vymazat