pondělí 10. listopadu 2014

Vepřové s kedlubnovou omáčkou


Na přípravu budete potřebovat:


700 g plátků vepřového masa ( plece, krkovice, já použila ocásky ) 
100 g slaniny
1 cibule
1 větší kedluben
plnotučná nebo dijónská hořčice
pepř
sůl
lžíce oleje
pár lístků libečku na závěr (lze vynechat )

Postup přípravy receptu:

Cibuli nakrájíme nadrobno, 1/4kedlubnu nastrouháme najemno a zbytek nakrájíme na větší kostky.
Maso osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a v hrnci osmahneme dozlatova. Část osmažené slaniny odebereme bokem na pozdější úpravu. Ke zbytku do hrnce přidáme cibuli a lehce orestujeme. Odhrneme ke straně hrnce, vložíme připravené maso a ze obou stran prudce orestujeme. Podlijeme cca 150 ml horké vody, přidáme polévkovou lžíci hořčice a promícháme. Vše zasypeme kedlubnou, nakrájenou na kostky, přiklopíme a dusíme doměkka. Případně mírně podléváme vodou nebo vývarem, jen tak aby nebyla omáčka příliš řídká. Maso ze šťávy vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme nastrouhanou část kedlubny, posekaný libeček a chvilku provaříme. Dochutíme solí a případně hořčicí.
Maso podáváme s připraveným krémem a bramborovým knedlíkem a posypené zbytkem orestované slaniny.
Poznámka: Recept je od Drahušky Kořínkové z Topreceptů.




Žádné komentáře:

Okomentovat