pátek 12. září 2014

Voňavá dýňová zavařenina


Na přípravu budete potřebovat:
 
1,5kg čisté dýňové dužiny
0,5 l vody
1 pomeranč
3 citrony
5 cm zázvoru
5 hřebíčků

Na sirup:
250ml vody
400g cukru krupice
150ml octa 

Postup přípravy receptu:

Dýňovou dužinu si nakrájíme na kostky, přidáme kůru a šťávu z citronů a pomerančů, hřebíčky, nastrouhaný zázvor, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Vyjmeme hřebíčky a poté propasírujeme nebo rozmixujeme dohladka.
V čistém kastrůlku si svaříme sirup z uvedených surovin do konzistence řidšího medu a smícháme s dýňovým pyré. Vaříme do zhoustnutí, mícháme, aby se nám zavařenina nepřipálila. Poté plníme horké do skleniček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto necháme zcela zchladnout. 




Žádné komentáře:

Okomentovat