pondělí 21. července 2014

Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary


Na přípravu budete potřebovat:

Plátky hovězího masa - roštěná nebo zadní, cibule, mrkev, celer, citron, kapary, slanina, tymián, cukr, sůl, vývar, červené víno, nové koření, celý pepř 


Postup přípravy receptu:

Před začátkem vaření slaninu nakrájíme na hranolky k protýkání masa a necháme je alespoň půl hodiny v mrazáku, pak se s nimi lépe maso protáhne. Skrz maso uděláme tenkým nožem zářezy a slaninu jimi protáhneme, maso osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájenou slaninu, mrkev, celer a asi 3 kousky citrónové omyté kůry bez bílé dužiny. Vložíme ještě celé koření a tymián. Na orestovaný základ dáme maso, které necháme z obou stran zatáhnout, podlijeme trochu vývarem a dusíme, postupně přiléváme vývar podle potřeby. 


Když je maso měkké, přilijeme přibližně 2dcl vína a ještě asi 10 min. necháme provařit. Maso poté vyjmeme, do šťávy přidáme šťávu z 1/2 citrónu a 3 kostky cukru ( každý podle své chuti), kapary a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Dochutíme a maso vrátíme do šťávy. Naposledy již mírně necháme probublat a můžeme podávat.
Kdo chce, může před přidáním kaparů šťávu propasírovat.



Žádné komentáře:

Okomentovat