středa 11. června 2014

Kuřecí s medovo - hořčicovou omáčkou s koprem


Na přípravu budete potřebovat:

2 kuřecí prsa
koření adžika ( obsahuje také kopr)
sůl
olej

Na omáčku:
1PL medu
2PL dijonské hořčice
necelá 1PL worcesteru
100ml smetany na vaření
čerstvý kopr
kousek másla

Postup přípravy receptu:

Prsa nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme. Můžeme použít jen pepř bez jiného koření.
Vymícháme med s hořčicí a worcesterem a nasekáme kopr.
Na oleji opečeme plátky masa z obou stran a vyjmeme. Výpek zalijeme cca 3PL vody a vlijeme rozmíchanou směs. Prohřejeme, přilijeme smetanu, necháme přejít varem, vsypeme kopr a zjemníme kouskem másla. Vrátíme prohřát maso.




8 komentářů:

  1. naprosto úžasný recept :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super recept. Omáčka úžasná. Je pěkně výrazná a ostrá. A navíc je to rychlovka :-) Jako přílohu jsme zvolili noky a bylo to výborné. Kdo nemá rád pikantní omáčky, tak může přidat více smetany.

    OdpovědětVymazat
  3. Vyborny recept, dneska jsem jej delala k veceri a nemelo to chybu! Moc rada se na Vasich strankach inspiruju, mate plno skvelych receptu.
    L

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, moc děkuju za zprávu o vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo ;-)

      Vymazat
  4. Recept je naprosto skvostný,pritom jednoduchý a moc chutný.

    OdpovědětVymazat
  5. Recept je naprosto skvostný,pritom jednoduchý a moc chutný.

    OdpovědětVymazat
  6. Určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat