úterý 6. května 2014

Plněné žampiony v pikantní omáčce


Napřípravu budete potřebovat:

Větší žampiony ( já měla 7ks)
2 uzená kuřecí stehna (místo masa můžete použít uzenou slaninu)
1 malá cibule
špetka uzené sladké papriky
cca 100g tvrdého sýru Blaťácké zlato ( nebo jiný vhodný na zapékání)
zelené bylinky
sůl
olej

Na omáčku:
malá sklenka domácího leča ( cibule, rajčata, papriky) nebo Ljutěnice
2-3PL harissy paprikové pasty
sůl

Kuskus:
1 malá cibule
1- 2 stroužky česneku
zelené bylinky
vývar
olej nebo máslo
sůl 

Postup přípravy receptu:

Klobouky žampionů oloupeme a krátce opečeme z obou stran. Osolíme.
Na pánvi s olejem zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme na drobno pokrájené maso ze stehen, orestujeme, zaprášíme uzenou paprikou, osolíme, promícháme a odstavíme. Vmícháme bylinky a nastrouhaný sýr. Směsí naplníme klobouky žampionů.


Do stejné pánve, kde jsme dělali směs na plnění, vlijeme lečo, přidáme harissu, dochutíme a necháme lehce zredukovat. Pokud nám zbyla náplň, přidáme ji k omáčce. Poté omáčku vlijeme do zapékací misky, poskládáme do ní žampiony a dáme do rozpálené trouby na 200C na cca 15 minut.


V pánvi szeklovatíme cibuli na másle nebo oleji, přidáme krátce orestovat posekaný česnek a přisypeme kuskus. Krátce opražíme. Zalijeme vývarem, osolíme, přiklopíme a odstavíme. Několikrát ho po chvilkách promícháme, aby byl sypký a nakonec vmícháme bylinky. 





Žádné komentáře:

Okomentovat