pátek 23. května 2014

Brokolicovo - pórkové krokety s dipem z košťálu


Na přípravu budete potřebovat:

1 pórek
1 brokolice
10dkg nivy
1,5cm proužek másla
3-4 PL hladké mouky
mléko
špetka muškátového oříšku
sůl 

Postup přípravy receptu:

Brokolici rozebereme na růžičky bez košťálů a dáme vařit do osolené vody na 3 minuty. Pórek nakrájíme na drobno a podusíme ho stejnou dobu na trošce másla, osolíme. Brokolici vyjmeme, zchladíme a najemno nasekáme. Pórek shrneme na pánvi stranou přidáme zbytek másla, hladkou mouku a připravíme světlou jíšku,kterou zaléváme po troškách mlékem tak, aby nám vznikl dost hustý bešamel. Vmícháme pórek, brokolici, nastrouhanou nivu, muškátový oříšek, dochutíme, odstavíme a necháme zcela zchladnout. 


Ze studené hmoty tvarujeme v ruce krokety, které poprášíme moukou, protáhneme vajíčkem a obalíme ve strouhance. Ihned smažíme. 


Poznámka:
Vzhledem k tomu, že mi zbyl celý košťál z brokolice, připravila jsem z něj ještě ke kroketám dip.
Košťál z brokolice + jedna růžička
1 kysaná smetana
1 stroužek česneku
sůl
koření Salát pikant - nemusí být
Košťál oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody do měkka. Před koncem přidáme ještě růžižku brokolice, měla by zůstat pěkně zelená, kvůli barvě omáčky. Slijeme a vše dohladka rozmixujeme. Po vychladnutí přimícháme kysanou smetanu, utřený česnek a můžeme dát i trochu zeleninové směsi koření. Dochutíme solí.



Žádné komentáře:

Okomentovat