pátek 25. dubna 2014

Kuřecí s harissou a zeleninou


Na přípravu budete potřebovat:
 
2-3 kuřecí stehenní nebo prsní řízky
cca 150g čerstvé brokolice
ca 150g zelených fazolek
150ml vývaru

Na marinádu:
1PL tekutého medu
2PL harissy pasty ( ve sklence )
1 malý rajčatový protlak
1KL mleté skořice
1-2KL římského kmínu ( podle chuti)
šťáva z poloviny citronu nebo limetky
1PL oleje
sůl 

Postup přípravy receptu:

Připravíme marinádu, kterou vymícháme z uvedených surovin.
Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a promícháme s marinádou. Necháme alespoň hodinu uležet.
Brokolici rozebereme na malé růžičky a fazolky pokrájíme.
Na oleji rozpálíme trochu oleje, maso vyjmeme z marinády a opékáme na oleji. Vývar smícháme se zbytkem marinády, podlijeme jím maso a asi po pěti minutách přidáme zelené fazolky. Dusíme ještě asi 5 minut a nakonec přidáme brokolici. Zelenina by se nám neměla rozvařit, ale zůstat pevná. Dochutíme a můžeme podávat třeba s kuskusem. 




Žádné komentáře:

Okomentovat