sobota 12. dubna 2014

Kapustová polévka se žampiony a smetanou


Na přípravu budete potřebovat:

1/2 hlávky kapusty
3 brambory
6 čerstvých žampionů nebo 1 konzerva sterilovaných
10 dkg slaniny
1 cibule
1 sladká smetana ( můžeme použít i zakysanou)
1,5 l zeleninového vývaru
sůl, pepř
olej 

Postup přípravy receptu:

Nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme na trošce oleje, přidáme na kostičky pokrájené brambory a asi 5 minut za stálého míchání opékáme. Poté přidáme orestovat na plátky nakrájené žampiony a nakonec kapustu. Osolíme, opepříme a podlijeme 1,5 l zeleninového vývaru. Vaříme do změknutí brambor a nakonec vmícháme smetanu, kterou již pouze prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.


Žádné komentáře:

Okomentovat