sobota 22. března 2014

Špagetová bábovka s houbovou směsí



Na přípravu budete potřebovat:


3/4 balíčku špaget ( neuvařit příliš doměkka, ještě se budou
zapékat)
150g tvrdého nahrubo nastrouhaného sýru
2 hrstě čerstvých hub
150g šunky nakrájené na kostičky ( slanina apod.)
1 větší cibule
1 červená paprika
hrst posekaného libečku a petrželky
trochu mleté papriky a pepře
špetka tymiánu
sůl
olej

Na zapečení:
3 vejce
100ml mléka
sůl
+ strouhanka na vysypání vymazané formy 

Postup přípravy receptu:

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vhodíme houby, osolíme a vydusíme většinu tekutiny. Pak přidáme šunku, pokrájenou papriku, koření a chvilku vše společně restujeme. Po odstavení přimícháme libeček a petrželku. 


 

Do vymazané a strouhankou vysypané formy vložíme nejprve část špaget, posypeme trochou sýru, pokryjeme polovinou směsi a zase trochou sýru. Na to opět vrstvu špaget, sýru, směsi, sýru a nakonec zbylé šagety. Trochu stlačíme.


 

Zalijeme rozšlehanými osolenými vejci s mlékam a dáme do rozpálené trouby na 180C. Povrch můžeme nejprve zakrýt alobalem, abychom vrchní část špaget neměli tvrdou. 


 
 Hotovou bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme trochu zchladnout. Lépe se nám pak bude krájet. 



 

Žádné komentáře:

Okomentovat