úterý 11. března 2014

Salát z fenyklu a pomeranče s medovo - limetkovou zálivkou

 
Na přípravu budete potřebovat:

1 fenykl
1 pomeranč
1 řapík celeru i se světlými lístky
1 mrkev
1 červená cibule
1 jarní cibulka

Na zálivku vše podle chuti:
limetka
med
olivový olej
sůl
vinný ocet
pepř 

Postup:

Pomeranč okrájíme včetně bílé slupky a vykrájíme z něj mezi žebry měsíčky, které překrájíme na polovinu. Fenykl rozpůlíme, odstraníme košťál a nakrájíme na slabé proužky. Cibuli na kolečka, řapík a jarní cibulku na proužky. Mrkev škrabkou na tenké proužky.
Vše promícháme a nakonec přidáme posekané lístky fenyklu a celeru.
Ze uvedených surovin vymícháme zálivku a salát s ní promícháme.
 




Žádné komentáře:

Okomentovat