neděle 16. března 2014

Hořčicová omáčka

Na přípravu budete potřebovat:
Kuřecí stehenní řízky (může být jakékoliv maso, krůtí, vepřové)
1 velká cibule 
1 velká mrkev
1/4 celeru
3PL plnotučné hořčice
200ml smetany na vaření
tymián, saturejka, nové koření, jalovec, sůl 

Postup:

Cibuli zesklovatíme na oleji, zarestujeme 3 lžíce hořčice, přidáme nakrájené maso na větší kousky a zeleninu na kostičky nebo nastrouhanou. Osolíme, dáme bylinky a koření, podlijeme a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme, zbytek propasírujeme a přilijeme smetanu. Dochutíme podle chuti ještě hořčicí, solí nebo špetkou cukru, jak kdo rád a zahustíme buď hotovou jíškou nebo rozkvedlanou moukou ve smetaně. 




Žádné komentáře:

Okomentovat