čtvrtek 11. června 2015

Znojemská omáčka s hovězím


Znojemskou omáčku určitě všichni znáte, tak tady nebudu zbytečně dlouze rozepisovat, jak chutná. Dávám ji sem spíš pro začínající kuchaře, aby věděli, jak na to :-)




Na přípravu budete potřebovat :

750g hovězího ( já jsem měla loupanou plec, může být i pěkný kus zadního )
2 střední cibule
špek nebo slanina
3 sladkokyselé okurky
1PL hořčice
hovězí vývar
nové koření 5 kuliček
troška červené papriky pro barvu
hladká mouka
pepř a sůl
olej nebo sádlo




Postup přípravy receptu:

Špek nebo slaninu nakrájíme na klínky a dáme je na cca půl hodiny do mrazáku, lépe se nám s nimi bude maso špikovat. Do masa uděláme tenkým dlouhým nožem zářezy a vsuneme do nich špek. Maso je dobré svázat provázkem, aby pěkně drželo tvar. Osolíme a opepříme ze všech stran. V hrnci rozpálíme olej nebo sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme a vyjmeme. Pak uděláme základ na omáčku. Pokrájenou cibuli a zbytek špeku orestujeme pozvolna dohněda, pak přidáme polovinu na nudličky nakrájených okurek, hořčici a také orestujeme. Zaprášíme moukou, chvilku mícháme, pak přidáme papriku a nové koření a zalijeme asi půllitrem vývaru. Dobře rozmícháme a vrátíme zpět maso. Přiklopíme a dusíme 1,5 hodiny doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme zbylé pokrájené okurky a prohřejeme, dochutíme.






1 komentář:

  1. Vypadá to úžasně jako všechno od vás. Co mě ale dostalo, je ta bábovička z rýže, to je super. Zdena

    OdpovědětVymazat