pátek 28. listopadu 2014

Staročeská křenová polévka


Na přípravu budete potřebovat:

1,5l uzeného vývaru
3 velké brambory
1 mrkev
kousek uzeného masa nebo klobása
3PL křenu ( nebo dle chuti )
100ml zakysané smetany
100ml smetany na vaření
majoránka
cca 2PL máslové jíšky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu:

Brambory nakrájíme na kostky, mrkev na kostičky a vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme. Vaříme 15 minut. Pak přidáme pokrájené uzené maso nebo klobásu, majoránku, ohřáté smetany a jíšku. Provaříme, přimícháme křen a podle potřeby dochutíme.




1 komentář:

  1. Vyzkoušeno,snědeno. Bez chyby. Kromě bábovky můžu křen a cibuli kev šemu.

    OdpovědětVymazat