pondělí 29. září 2014

Jemná omáčka z cukety, slaniny a mascarpone ( na těstoviny )


Na přípravu budete potřebovat:

1 mladou cuketu
80g slaniny
1 vrchovatá PL mascarpone ( čerstvého smetanového sýru )
trochu smetany na vaření
2 žloutky
čerstvá bazalka
1 stroužek česneku
máslo
sůl

Postup přípravy receptu:

Slaninu nakrájíme na tenké nudlučky, cuketu škrabkou naškrábeme na tenké plátky, česnek a bazalku posekáme. Na pánvi nasucho opražíme slaninu, přidáme kousek másla, cuketu, osolíme a chvilku restujeme. Musí zůstat naskus. Poté přidáme česnek, mascarpone a smetanu a necháme rozpustit. Odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme uvařené těstoviny, žloutky a trochu vody z těstovin. Promícháme a ihned servírujeme.

 



Žádné komentáře:

Okomentovat