pátek 29. srpna 2014

Sladkokyselý rajčatový chilli džem


Na přípravu budete potřebovat:

800g zralých rajčat
několik snítek tymiánu a saturejky
2 feferonky ( možno i více dle chuti )
3 stroužky česneku
3cm zázvoru
2PL octa balsamico
2PL vinného octa
1PL krému balsamico
180 - 200g třtinového cukru ( raději nejdřív méně, popř. dosladit )
sůl



Postup přípravy receptu:

Polovinu rajčat s oloupaným česnekem, zázvorem, bylinkami a feferonkami rozmixujeme dohladka. Druhou polovinu posekejte na kousky ( pokud chcete mít bez slupek, oloupejte je ).
Vše vložíme do hrnce spolu s octy, cukrem a solí a na mírném ohni vaříme asi hodinu, možná o chvilku déle, do požadované hustoty. Necháme vychladnout a naplníme do vymytých sklenek. Poté uchováváme v lednici , popř. můžeme sklenky naplnit horkým džemem, uzavřít a obrátit dnem  vzhůru, dokud nezchladne.
Používáme k sýrům, grilovanému masu ...
Poznámka:
Na recept jsem narazila na Prima Fresh, ale poměry surovin jsem si upravila k chuti své.




Žádné komentáře:

Okomentovat