čtvrtek 17. července 2014

Marinovaná pomerančová kuřecí prsa



 Na přípravu budete potřebovat:

2 kuřecí prsa bez kůže
pomerančový pepř ( popř. hrubě drcený černý či barevný pepř )
sůl
olej

Na marinádu:
3PL sójové omáčky
šťáva z 1 velkého pomeranče (asi 1dcl)
3 stroužky česneku
1KL sušené bazalky

Postup přípravy receptu:

Prsa  rozdělíme ještě na poloviny, aby byla tenčí. Mírně osolíme a posypeme hodně pomerančovým pepřem, který do masa co nejvíc vmáčkneme.
Na marinádu smícháme sójovou omáčku s pomerančovou šťávou, rozdrceným česnekem a rozemnutou bazalkou.


Maso zalijeme marinádou a necháme min. 2 hodiny proležet.
Poté na pánvi rozpálíme olej a maso i s marinádou z obou stran pečeme pozvolna asi 4 minuty, dokud nebude uvnitř propečené.





Žádné komentáře:

Okomentovat