čtvrtek 24. dubna 2014

Vepřová kotleta s fenyklem a pomerančem


Na přípravu budete potřebovat:
 
2 vepřové kotkety ( já měla bez kosti )
1 velký fenykl
2 řapíky celeru
2 velké pomeranče
100ml bílého vína
1PL světlé sójové onáčky
50ml silného vývaru nebo 1PL demi glace + trocha vody
pepř čerstvě drcený ( já jsem použila pomerančový od Antonína)
sůl
olej 


Postup přípravy receptu:

Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Z jednoho pomeranče okrájíme kůru i s bílou slupkou a vykrájíme mezi žebry měsíčky. Z druhého vymačkáme šťávu. Fenykl a řapíkatý celer nakrájíme na proužky.
Na rozpálené pánvi s olejem opečeme kotlety z obou stran cca 3 minuty ( podle výšky masa ). Vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do pánve vsypeme nejprve celer, restujeme asi 5 minut, pak přidáme fenykl, solíme a opepříme. Podlijeme vínem, necháme z části odpařit a přilijeme sójovku, pomerančovou šťávu a vývar. Necháme dalších 5 minut provařit a pak už jen dáme prohřát pomeranč. 




Žádné komentáře:

Okomentovat