úterý 29. dubna 2014

Bramborovo - masová charlotta


Na přípravu budete potřebovat:
 
cca 750g brambor
2 kuřecí řízky
dvě hrsti nakrájené hlívy ústřičné
2 vejce
cca 100g tvrdého sýru
hrst pokrájených čerstvých bylinek ( já použila medvědí česnek a pažitku)
2PL zakysané smetany
sůl
olej

sádlo na vymazání misky a strouhanka na vysypání 

Postup přípravy receptu:

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme zchladnout. Poté je rozmačkáme.
Mezitím nakrájíme maso a hlívu na menší kostičky, osolíme a orestujeme je na oleji. Necháme zchladnout.
Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme.


Kulatou misku vhodnou do trouby vymažeme sádlem, můžeme nazdobit listy medvědího česneku, které přilepíme na stěny, vysypeme strouhankou a opatrně vložíme směs, kterou uhladíme. 


Misku přikyjeme alobalem a dáme do vodní lázně do rozpálené trouby na 220C. Necháme cca 45 minut, dokud neztuhne. Poté vyjmeme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím. 




Žádné komentáře:

Okomentovat