úterý 11. března 2014

Vepřové závitky s jarní nádivkou

 
Na přípravu budete potřebovat:

2 větší plátky vepřového masa ( krkovice, kýta, plec)
100ml bílého vína
200ml uzeného vývaru
sůl, pepř
kousek másla
olej

Na nádivku:
1 rohlík nakrájený na kostičky
hrst nakrájeného uzeného masa
hrst špenátu nebo mangoldu ( možno použít i kopřivy)
1 vejce
2PL smetany
špetka muškátového oříšku
zelené bylinky ( petrželka, pažitka, libeček)
sůl 

Postup:

Maso sco nejvíce naklepeme na slabý a velký plátek, osolíme a opepříme.
Kostičky rohlíku a masa nasucho opečeme na pánvi, přesypeme do misky, pokropíme smetanou a uzeným vývarem a necháme nasáknout. Na pánev dáme špenát nebo pokrájený mangold, podlijeme 1 PL vody a necháme ho zavadnout. Přidáme k rohlíkům s masem, vmícháme vejce, bylinky, osolíme a promícháme.
Na maso navršíme směs a zavineme, omotáme provázkem nebo spíchneme jehlami.
Na pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a závitky zprudka ze všech stran necháme zatáhnout. Podlijeme vínem a vývarem, přiklopíme a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme cca půl hodiny, během té doby přeléváme výpekem. Poté odkryjeme a dopečeme. Do výpeku nakonec přidáme kousek másla na zjemnění.
 




2 komentáře:

  1. O co jednodušší,o to výbornější.Dobrý recept,dobrá chuť,dávám palec nahoru.Dík.

    OdpovědětVymazat