neděle 16. března 2014

Chilli con queso



U nás těžko sehnat originální mexické sýry, které by tam měly patřit, ale i takhle si, myslím, pochutnáte. Můžete uchovat i v lednici a opět ohřát. Con queso znamená " se sýrem"

Na přípravu budete potřebovat:

200g čedaru (měla jsem s feferonkami a barevným pepřem z Lidlu)
1 menší cibule
2 stroužky česneku
plátek másla
2PL hladké mouky
200ml mléka
3PL husté zakysané smetany
jalapeňo papričky (sterilované)
feferonky
1 rajče zbavené dužiny
hrst čerstvého koriandu
sůl 


Postup přípravy receptu:

Na másle zpěníme na velmi jemno nakrájenou cibuli, když je sklovitá, přidáme česnek a chvilku necháme rozvonět, nesmí zhnědnout. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme studeným mlékem. Pečlivě rozmícháme hrudky a 5 minut prováříme a mícháme. Poté přidáme všechny nasekané papričky (každý kolik snese), na drobné kostičky nakrájené rajče a nahrubo nastrouhaný sýr. 




Za stálého míchání necháme zcela rozpustit. Vmícháme zakysanou smetanu, posekaný koriandr, osolíme a prohřejeme. Podáváme teplé s kukuřičnými chipsy, popř. tortillou. 





Žádné komentáře:

Okomentovat