neděle 23. března 2014

Těstoviny s pikantní klobásou a jemnou omáčkou


Na přípravu budete potřebovat:

 
1 větší kvalitní pikantní papriková klobása ( cca 200g)
kousek červené feferonky ( podle chuti)
čerstvý rozmarýn
2 stroužky česneku
150g mascarpone
1 vejce
2PL smetany na vaření
šťáva z 1/2 malého citronu
2PL parmazánu
olivový olej
pepř
sůl 

Postup přípravy receptu:

Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus. Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.
Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou orestujeme na olivovém oleji. Na závěr přidáme najemno posekaný česnek.
Vejce s mascarpone, smetanou, citronovou šťávou a parmazánem vymícháme do hladké konzistence. Těstoviny přihodíme do pánve, promícháme s klobásovou směsí a odstavíme. V této chvíli vmícháme mascarponovou omáčku, pořádně vše promícháme a v případě nutnosti přilijeme cca 1PL vody z těstovin. Dochutíme solí a pepřem. Těstoviny se podávají ihned, jinak by se dalším ohřívání omáčka srazila. 





Žádné komentáře:

Okomentovat