pátek 7. března 2014

Kuřecí krém s medvědím česnekem



Sluníčko už tahá svými paprsky medvědí česnek ze země. U nás jen na zahradě, kam jsem si zasadila pár cibulek, které se naštěstí docela rychle množí. Ovšem jsou místa, což všem ostatním závidím, kde jsou celé háje prorostlé touto skvělou bylinou s jemnou chutí a vůní česneku.

Na přípravu budete potřebovat:

1 kuřecí řízek ( prsní nebo stehenní)
4 menší brambory
1 malá cibule
10cm pórku
kousek másla
hrstka medvědího česneku
špetka drceného kmínu a muškátového oříšku
sůl 


Postup:

Všechny ingredience nakrájíme na kostky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso, pórek a orestujeme. Osolíme, vložíme brambory, okořeníme a zalijeme vodou nebo vývarem ( cca 1 litr). Když je vše měkké, odstavíme, vyjmeme část zeleniny s masem a uchováme ji jako vložku do polévky. Zbytek rozmixujeme dohladka, přisypeme nakrájený medvědí česnek a vrátíme zpět zeleninu s masem. Prohřejeme a dochutíme.



Žádné komentáře:

Okomentovat