středa 19. března 2014

Platýz s omáčkou pesto

Na přípravu budete potřebovat:

1 kuchyňsky upravený platýz zbavený kůže ( možno vyfiletovat)
citronový pepř
bylinkové koření Kabajaki od Antonína ( nebo libovolné dle chuti)
sůl
olivový olej a kousek másla

Na omáčku:
2 plátky slaniny na kostičky nakrájené
150ml smetany na vaření
1PL bazalkového pesta
sůl 

Postup:

Rybu osolíme, posypeme citronovým pepřem a bylinkovým kořením. Opečeme na pekáčku na rozpuštěném másle s olivovým olejem z obou stran a dáme do vyhřáté trouby na 220C na max. 10 minut, nakonec přepneme na gril a dopečeme kůrčičku.
Na pánvi necháme vyškvařit slaninu, zalijeme smetanou, přimícháme pesto, provaříme a dochutíme. 





Žádné komentáře:

Okomentovat