čtvrtek 13. března 2014

Perlička s chřestovou nádivkou


Perlička je chuťově něco mezi bažantem a kuřetem, velmi dobré maso. Určitě i bažant by se hodil na tuto úpravu.



Na přípravu budete potřebovat:

 
Očištěná perlička váha cca 1,2kg
1 cibule
100g slaniny
3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček jalovce
sůl
kousek másla



Na nádivku:
2 housky namočené v mléce a vymačkané
6 bílých chřestů
100g slaniny
kousek másla
1 stroužek česneku
čerstvá petrželka
1 vejce 



Postup:

Perličku zvenku i zevnitř osolíme, můžeme popřípadě okořenit třeba grilovacím kořením.
Na nádivku smícháme housku s máslem, vejcem, petrželkou a orestovanou slaninou s nakrájeným oloupaným syrovým chřestem. Osolíme. Nádivkou naplníme břišní dutinu perličky, otvor spíchneme nebo zašijeme a nohy svážeme provázkem.
V pekáčku si připravíme základ. Na másle orestujeme současně nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou a veškerým kořením. Na tento základ položíme perličku, trochu podlijeme, přiklopíme a na 45 minut vložíme do trouby rozpálené na 200C.



 Poté poklici sejmeme a dopečeme kůrčičku. Během pečení poléváme výpekem. 




Žádné komentáře:

Okomentovat