TISK RECEPTU

Stránky

pátek 14. března 2014

Nadívaný králík

 
Na přípravu budete potřebovat:

1 králík
200g slaniny
1 menší kyselejší jablko
8 sušených švestek
1 malá cibule
10 listů šalvěje
1 vejce
2 stroužky česneku
sůl, pepř, olej 

Postup: 

Králíkovi oddělíme přední i zadní nohy. Hřbet se žebry opatrně vykostíme a zadní stehna také. Osolíme, opepříme. Odřezky nakrájíme na malinké kousky.



Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a orestujeme. Pak přidáme odřezky masa, nakrájenou polovinu švestek, na kostičky nakrájené jablíčko a posekanou polovinu šalvěje, osolíme, opepříme a cca 3 minuty restujeme. Odstavíme a vmícháme vejce.



Touto směsí naplníme maso ze hřbetu i stehen, svážeme do rolád a opečeme ze všech stran na oleji.
Přendáme i s výpekem do pekáčku, přidáme zbytek švestek a šalvěje, posekaný česnek, podlijeme a pečeme zprvu přiklopené ( cca 45minut) a poté dopečeme odkryté do měkka. Během pečení přeléváme výpekem. Kdo chce, může si výpek podle svých zvyklostí zahustit. 



1 komentář: