sobota 22. března 2014

Krkovička v máslové marinádě

Na přípravu budete potřebovat:

2 plátky krkovice ( já měla odřezky, tak jsou to takové spíš špalíčky)
sůl, pepř

Na marinádu:
100g másla
300ml černého piva pokojové teploty
1KL drceného kmínu
1KL sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého
čerstvá majoránka ( popř. sušená) 

Postup přípravy receptu:

Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku.
Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme. Necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu. 


Poté vyjmeme, necháme povolit při pokojové teplotě a maso i s marinádou dáme do pekáčku. Vložíme do rozpálené trouby na 200C a pečeme dozlatova. Během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit. 





2 komentáře: