úterý 11. března 2014

Králík s cibulovou omáčkou na víně

Na přípravu budete potřebovat:

1 naporcovaný králík
4 velké cibule ( použila jsem červené)
150g slaniny
250ml kvalitního červeného vína
čerstvý tymián a rozmarýn
po 5 kuličkách nového koření a jalovce
2 bobkové listy
2 hřebíčky
máslo, olej nebo sádlo ( jak je kdo zvyklý)
sůl 

Postup:

Porce králíka osolíme. ( pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou) . Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přihodíme také na kostičky nakrájené cibule. Osolíme, přidáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut. Poté podlijeme vínem a necháme částečně odpařit. Vrátíme zpět maso, malinko můžeme podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220C. Prvních 20 minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme, přeléváme šťávou a dopečeme doměkka a dohněda. V případě potřeby podléváme vodou. Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory, kaše ... 





Žádné komentáře:

Okomentovat