čtvrtek 13. března 2014

Griotkový mascarponový dort



Na přípravu budete potřebovat:
Na korpus:
75g másla
75g moučkového cukru
1 vanilínový cukr
1 vejce
špetka soli
2PL mléka
3PL kakaa
2KL prášku do pečiva
125g polohrubé mouky
25g škrobu

Na krém:
1 mascarpone
1 vanilínový cukr
1/2 nastrouhané tabulky čokolády
1 smetana na šlehání
malá sklenka rybízu á la brusinky v rumu
5PL griotky
1 sáček práškové želatiny

Na ozdobu jsem použila višně v čokoládě 



Postup:

Máslo, cukr a vejce vyšleháme do pěny, přilijeme mléko a přidáme promíchané a prosáté sypké suroviny. Nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme v rozehřáté troubě na 180C. Necháme zchladnout.
Mezitím vymícháme mascarpone s vanilínovým cukrem a rybízem. Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme zlehka k mascarpone spolu s nastrouhanou čokoládou. Griotku nalijeme do kastrůlku, vysypeme do ní želatinu a necháme nabobtnat. Poté ji zahřejeme a necháme zcela rozpustit za stálého míchání. Přidáme k ní 2 lžíce krému, rozmícháme a vlijeme ihned do krému. Pečlivě rozmícháme a nalijeme na vychladlý korpus. Dáme ztuhnout na několik hodin do lednice.
Dle fantazie ozdobíme, já na tohle moc buňky nemám, tak jsem dala višně v čokoládě a strouhanou čokoládu. 




Žádné komentáře:

Okomentovat