středa 26. února 2014

Gratinovaný ostružinový pohár


Na přípravu budete potřebovat:

čerstvé ostružiny
250g tvarohu
200ml zakysané smetany
moučkový cukr podle chuti
vanilková esence ( já jsem použila Bourbon vanille od Dr. Oetkera )
hnědý cukr na posypání 

 

Postup:
Tvaroh se smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovou esencí ušleháme dohladka. Na dno pohárků vhodných do trouby ( zapékací mističky apod.) poklademe ostružiny a na ně navršíme tvarohový krém. Trochu s pohárky zatřeseme, poklepeme, aby se krém dostal mezi ostružiny. Povrch posypeme hnědým cukrem.
Rozpálíme v troubě gril a pod rozpálený vložíme pohárky. Jakmile začne cukr na povrchu bublat, vyjmeme.
Pokud máte k dispozici flambovací pistoli, opaltepouze cukr na povrchu a je hotovo ;-)

 

 Lze použít jakékoliv jiné ovoce, zejména bobulové ( maliny, rybíz, jahody), dobrá bude určitě arónie, muchovník a třeba i větší nakyslé ovoce nakrájené na kousky.
Můžu vám s klidným svědomím říct, že to je něco úžasně dobrého a rychlého. A z dostupných surovin si pochutnáte jako v luxusní restauraci

Žádné komentáře:

Okomentovat